beats by dre cheap

Ronaldo i Alonso sljedeći na redu za produženje ugovora

[IMG]http://img513.imageshack.us/img513/5346/cristianoronaldo536goal.jpg[/IMG]

Prema pisanju Marce, u Real Madridu spremaju produženje ugovora s novom dvojicom svojih istaknutih igrača, Cristianom Ronaldom i Xabijem Alonsom...

Real je ranije ovog ljeta produžio saradnju s Alvarom Arbeloom, Raulom Albiolom i Angelom di Marijom, a sada su na red došla nova dva oslonca ekipe Josea Mourinha.

Marca navodi kako je Mourinho zatražio od Reala da potpiše Xabija do 2016. godine, jednako dugo koliko i njegov ugovor s kraljevskim klubom vrijedi.

No, španski sportski dnevnik ističe kako bi moglo doći do problema oko produženja Ronaldovog ugovora koji ističe 2015. godine. Ronaldo je u Real stigao iz Manchester Uniteda 2009. godine i potpisao je ugovor pod takozvanim "Beckhamovim zakonom", koji stranim igračima s bogatim ugovorima omogućuje porezne olakšice.

Međutim, novi bi Ronaldov ugovor bio oporezovan prema najobičnijim španskim zakonima koji kače svakog drugog španskog državljanina, što znači golemi porast troškova za Real. Ronaldov ugovor, koji trenutno Portugalcu donosi zaradu od 12 miliona eura godišnje, prema novom bi sistemu oporezivanja Real koštao 15 miliona eura.

Real Madrid C.F.
http://realmadrid9.blogger.ba
17/08/2012 17:34