beats by dre cheap

Marca: Modrićev agent u ponedjeljak u Madridu zaključuje transfer

[IMG]http://img59.imageshack.us/img59/5376/modric1.jpg[/IMG]

Agent Luke Modrića u ponedjeljak će doputovati u Madrid kako bi zaključio transfer svoga klijenta iz Tottenhama u Real, navodi Marca…

Dakako, agentov dolazak u špansku prijestolnicu će se dogoditi pod pretpostavkom da će dva kluba dotad usuglasiti sve detalje. Zasad se još uvijek ne mogu dogovoriti oko nekoliko miliona eura, a razlika nastaje prilikom preračunavanja funte u euro. Naime, predsjednik Tottenhama Daniel Levy inzistira na 35 miliona funti odštete za 26-godišnjeg veznjaka, a prvi čovjek Reala Florentino Perez je mislio da će sve riješiti s 32 miliona eura odmah i još šest kroz različite bonuse.

No, 38 miliona eura nije isto što i 35 miliona funti. Kad se funte preračunaju u eure, ispada da spursi traže preko 40 miliona eura, štaviše blizu 45, i to je trenutno kamen spoticanja. No, Real Madrid je, piše Marca, već dobio pristanak Tottenhama za dovođenje Modrića i dolazak hrvatskog veznjaka na Santiago Bernabeu uopće nije upitan. Ne zna se samo hoće li se dogoditi sljedeće sedmice ili u posljednjim minutama prelaznog roka. Zanimljivo je tek da se Tottenham ponaša kao da mu se ne žuri iako navodno novcem dobivenim za Modrića želi kupiti još poneko pojačanje.

U Španiji trenutno traju i nagađanja koji će broj nositi hrvatski reprezentativac u Realu. Perez je, piše Marca, sentimentalan prema broju 23 koji se prodavao u velikim količinama kada ga je nosio David Beckham. Slobodan je i broj 19, a vjerojatno će biti i 15 i 16 budući da su njihovi vlasnici Nuri Sahin i Ricardo Carvalho na izlaznim vratima.

Real Madrid C.F.
http://realmadrid9.blogger.ba
19/08/2012 08:25