Real ne pušta Kaku ispod 20 miliona

Brazilski playmaker i nekad najbolji svjetski igrač Kaka i dalje je igrač Real Madrida, ali će do kraja ljeta posve izgledno napustiti redove kluba…

Iako je ugovorno vezan za Real do 2015. godine, Realov trener Jose Mourinho ga koristi kao "džokera" s klupe i daje mu minutažu na kapaljku. Kraljevski klub itekako je spreman ustupiti Kaku potencijalnom kupcu, ali prvi u redu zainteresiranih je Milan kojem je 20 miliona eura, koliko u Realu potražuju, previše.

Mourinho je još ranije rekao da Kaku neće dati "besplatno" i da je spreman zadržati ga u klubu, no Marca ističe kako potpredsjednik Milana Adriano Galliani nije odustao i da će se u nedjelju naći s predstavnicima Reala i ponovo razgovarati o transferu.

Milan je spreman maksimalno ponuditi 15 miliona eura, ali pokušat će finansijsku nemoć skriti kroz otplate na rate ili kroz bonuse tokom godina.

Kaka je boje Milana branio između 2003. i 2009. godine, a 2007. godine ponio je epitet najboljeg svjetskog igrača. Pored rossonera kao ozbiljan interesent za njegovu kupnju spominje se i LA Galaxy.

Komentariši